Behandeling tinnitus - minderoorsuizen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Behandeling tinnitus

Informatie > Behandeling van oorsuizen
 

Oorsuizen is een lastige aandoening en kan een grote belasting en belemmering voor de patient vormen. Daarom heeft een ieder die er aan lijdt goed advies nodig. Kennis over de aandoening, de prognose, de gevolgen, de oorzaken, en de behandelingen van oorsuizen kan rust geven en leiden tot een goede beslissing voor de juiste aanpak.
Voor de behandeling van oorsuizen zijn er  momenteel vier mogelijkheden:

Medicijnen

Medicijnen: er zijn 10 tot 15 verschillende medicijnen bekend die mogelijk oorsuizen kunnen verminderen of de lichamelijke en/of de psychologische gevolgen van oorsuizen kunnen aanpakken. Een goed advies welke medicijnen voor U het beste zouden kunnen werken, kunnen we u geven.

TENS

TENS: TENS staat voor transcutane zenuwstimulatie. Met een electrisch apparaatje worden huidzenuwen gestimullerd en bij een aantal mensen met oorsuizen kan dit verlichting van hun klachten geven. Goede instructies voor het gebruik is wel belangrijk. We hebben uitgebreide ervaring met deze vorm van behandeling en slechts bij een klein gedeelte van de mensen met oorsuizen heeft dit effect.

P-100

P100: P100 is een apparaat die de gehoorgang en het middenoor stimuleert. Dit apparaat wordt aanbevolen bij de ziekte van Meniere, evenwichtsstoornissen, en oorsuizen. Goede instructies voor het gebruik is wel belangrijk. We hebben uitvoerige ervaring met deze vorm van behandeling voor tinnitus en geen patienten met baat gezien.

Behandelingen

Behandelingen: we hebben 7 behandelingen die een goed effect op het oorsuizen kunnen geven. Om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt, dienen we wel eerst een goede beoordeling van uw situatie en uw klachten te maken.

Ruismaskeerders
G
ehoortoestellen

Een goed aangepast hoortoestel kan de tinnitus vaak verminderen bij mensen die een gehoorverlies hebben. Een tinnitusmaskeerder is een elektronisch toestel dat wordt gedragen als een hoortoestel en dat een ruis laat horen die de aanwezigheid van oorsuizen volledig of gedeeltelijk naar de achtergrond laat verdwijnen. Het idee achter tinnitus ruismaskeerders is de aandacht af te leiden van het hinderlijk aanwezige geluid (oorsuizen) dat zich in het oor bevindt.

 

In overleg met uw huisarts of KNO-arts kan u een afspraak bij ons maken.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu